Obvestila

Kontakt

OE ZD Tržič
Blejska cesta 10,
4290 Tržič

Telefon: 04 5982 210
Faks: 04 5982 255
E-pošta: tajnistvo@zd-trzic.si

PISNO POTRDILO O HITREM TESTU - 10eur!

4. junij 2021

PCT POTRDILA COVID-19 – DOKAZI O PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJU, TESTIRANJU

Sprostitev ukrepov zaradi vedno boljše epidemiološke slike in poletni čas počitniških potovanj prinašata veliko zanimanje za ustrezna dokazila. Potrebno je dokazovanje, da smo zdravstveno varni uporabniki storitev ali popotniki. Na primer za vstop/udeležbo na kulturnih in športnih prireditvah, v notranje prostore restavracij/gostinskih lokalov, potovanja/prehajanja državnih mej, turistično nastanitev v hotelih, kampih, apartmajih, sobah.

Obstajajo tri skupine potrdil – dokazi o prebolevnosti, o cepljenju ali negativni izid testiranja na virus. Kakšen dokument in za katero dejavnost ga potrebuje, morate na ustreznem naslovu preveriti sami. Pravila se spreminjajo v Sloveniji in tujini.

Vsa PCT potrdila lahko na portalu zVEM Zdravje natisnete sami,  brez stroškov in obremenjevanja zdravstvenega osebja. https://zvem.ezdrav.si/domov Potrebujete le digitalno potrdilo, ki ga izda Upravna enota.

Na nivoju Evropske unije se pripravlja skupni »Zeleni potni list«, enotno potrdilo, ki naj bi  stopilo v veljajo s koncem junija/začetkom julija. Gre za praktično enaka potrdila, ki so do takrat v pristojnosti posameznih držav članic.

SAMOPLAČNIŠKIH TESTOV (PCR IN HAGT) ZAENKRAT V ZD TRŽIČ ŠE NE IZVAJAMO.

DRUGA PISNA POTRDILA O CEPLJENJU, PREBOLEVNOSTI, TESTIRANJU, KI JIH NA VAŠO ZAHTEVO NATISNEJO PRI OSEBNEM ZDRAVNIKU, SO SAMOPLAČNIŠKA STORITEV, PLAČLJIVA PO URADNEM CENIKU. CENIK COVID-19 POTRDIL

« nazaj na seznam