Obvestila

Kontakt

OE ZD Tržič
Blejska cesta 10,
4290 Tržič

Telefon: 04 5982 210
Faks: 04 5982 255
E-pošta: tajnistvo@zd-trzic.si

CEPIMO SE - ZA BREZSKRBNO POLETJE IN VARNO JESEN

10. junij 2021

V tržiškem zdravstvenem domu zaenkrat ohranjamo soliden tempo cepljenja, vendar lahko v kratkem pričakujemo krajše sezname. Delno zaradi solidne lokalne precepljenosti, delno zato, ker se del populacije ne namerava cepiti. Nekaj rezerve je zagotovo v odprtem cepljenju brez naročanja, h kateremu bomo pristopali postopoma, glede na zmanjševanje obsega prijav. Prvi tak termin "odprtih vrat" bomo imeli v torek, 22. junija, ko bodo popoldne od 13h do 18h ponudili 300 odmerkov AstreZenece. 

V prejšnjem mesecu smo iz 400, 500 občasno prešli tudi na 600 oseb na teden in močno skrajšali čakalno vrsto. Med drugim tudi z enkratno akcijo, ko smo sredi maja v enem samem tednu cepili kar 1000 Tržičanov. Ekipo in kapacitete smo začasno okrepili z dodatno izmeno, cepili od jutra do večera, celo v soboto.

Trenutno so v ospredju tri večje skupine - zaposleni v gospodarstvu, 30-letniki in prebolevniki. Obenem je med mlajšimi generacijami precej cepilne skepse. Vseeno marsikoga "motivira" pritisk poletja, počitnic in dopustov. Ko bo cepljenje daleč najbolj enostaven način za svobodno premikanje čez meje. 

JUNIJ - ZADNJI ČAS, DA POSKRBIMO ZA MIRNE POČITNICE

V Tržiču, kjer imamo 15.000 prebivalcev, smo s prvim odmerkom cepili že 40,3% populacije - 6046 ljudi. Z drugim odmerkom je bilo na našem koncu cepljenih 4050 oseb ali 27%. Pri prvih odmerkih smo precej nad državnim povprečjem (36,6%) pri vseh oz drugih pa smo boljši za odstotek (14.6.2021, NIJZ). 

PRIJAVA NA CEPLJENJE – zVEM!

Po precejšnjih zapletih v začetku maja z novim portalom zVEM smo se v Tržiču najprej vrnili na zanesljiv hišni spletni obrazec, z junijem pa kljub ponovnim težavam s podvajanjem podatkom vseeno v celoti prešli še enkrat na zVEM.  

CEPLJENJE - NAVODILA

Zaradi izjemne delovne obremenitve praktično vseh zaposlenih (in ob pregorelih telefonih) vljudno prosimo, da NAROČANJE DOSLEDNO OPRAVITE PO SPLETU. Če res ne gre drugače, NE KLIČITE OSEBNEGA ZDRAVNIKA, ampak TELEFON ZA NAROČANJE - 030 482 665. Prijave sprejemamo od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro.

Ko boste na vrsti, boste prejeli sms ali klic s točnim datumom in uro. Prosimo, da se natančno držite terminov.

« nazaj na seznam