Obvestila

Kontakt

OE ZD Tržič
Blejska cesta 10,
4290 Tržič

Telefon: 04 5982 210
Faks: 04 5982 255
E-pošta: tajnistvo@zd-trzic.si

INFORMACIJE GLEDE TESTIRANJA S HITRIM TESTOM NA COVID -19 V ZD TRŽIČ

24. februar 2021

INFORMACIJE GLEDE TESTIRANJA S HITRIM TESTOM NA COVID -19 V ZD TRŽIČ

Spoštovani Tržičani!

Ob ponedeljkih
izvajamo testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju (na lokaciji šol in vrtcev v občini Tržič za njihove zaposlene) ter testiranje IZKLJUČNO naročenih pacientov s strani osebnega izbranega zdravnika (modri zabojnik). Prosimo za razumevanje.

TESTIRANJE SPLOŠNE POPULACIJE bo še naprej potekalo  ob TORKIH POPOLDAN od 13.00 - 17.00 ure in je namenjeno občanom občine Tržič. Naročanja ni. Sprejem zadnjega kandidata za testiranje je ob 16.50!  Izvida v pisni obliki vam žal ne bomo izdali, ker prejmete sms obvestilo o rezultatu testiranja. Več na povezavi 

TEDENSKO TESTIRANJE ZAPOSLENIH V GOSPODARSTVU - od torka, 16.2.2021 je na voljo termin med 7.30-9.00 (TOR-PET) v modrem zabojniku pred ZD Tržič. Zadnji odvzem bo ob 9.00 uri.

Obvezno se je potrebno predhodno naročiti preko e- pošte covid.tocka@zd-trzic.si, kamor sporočite ime in priimek in tel.št. Uro in datum vam bomo sporočili v najkrajšem možnem času. Naročamo do zapolnitve prostih mest. Ob prihodu potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja.

TESTIRANJE OTROK DO 16. LETA - izvaja Zasebna otroška in šolska ordinacija Hermina Dolinar Krese, dr.med., pediatrinja. Predhoden dogovor oz.naročanje je obvezno preko elektonskega naslova info@krese.si.

Osebe, ki so prebolele Covid 19 in je od pozitivnega testa preteklo 21 dni NE potrebujejo ponovnega testiranja 6 mesecev. Za dokazilo o preboleli bolezni  (kopija izvida ali zdravniško potrdilo, ki je načeloma plačljivo) se obrnite na izbranega osebnega zdravnika po elektronski pošti. Ob tem vas prosimo za potrpežljivost, ker bodo zahteve po dokazilih številne.
Odločba o karanteni, ni dokaz, da ste preboleli Covid-19 in do potrdila niste opravičeni. Za zdravniško potrdilo je potreben zapis v kartoteki pacienta.

Rezultat testiranja COVID-19 je viden tudi na portalu zVEM: https://zvem.ezdrav.si (dostop je možen z digitalnim potrdilom), kjer si ga lahko sami natisnete. Prosimo vas, da se v čimvečji meri poslužujete tega načina.

Več o dokazovanju prebolelosti COVID-19 na povezavi: https://www.gov.si/novice/2021-02-19-dokazovanje-prebolelosti-covid-19/

Izpis potrdila v angleškem oz. nemškem jeziku trenutno še ni možen. Ko bo to možno vas obvestimo.

Če ste test opravili kje drugje, velja tudi to potrdilo vendar samo če je bilo  izdano v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja ali pri organizacijah oziroma pri posameznikih v tretjih državah, ki jih Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in NLZOH prepoznata kot ustrezne in so objavljeni na spletni strani NLZOH.

Prav tako hitrega testa ne potrebujejo osebe, ki so bile cepljene zoper COVID-19  in je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in prejema prvega odmerka AstraZeneca najmanj 21 dni .

Med vikendi opravljamo samo NUJNA HAGT oz. PCR testiranja po presoji dežurnega zdravnika !!!

Samoplačniškega testiranja posameznikov v ZD Tržič trenutno ne izvajamo.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

« nazaj na seznam