Obvestila

Kontakt

OE ZD Tržič
Blejska cesta 10,
4290 Tržič

Telefon: 04 5982 210
Faks: 04 5982 255
E-pošta: tajnistvo@zd-trzic.si

MINISTER POKLUKAR: "NUJNO POTREBUJETE NOV PROSTOR!"

11. junij 2021

Minister za zdravje Janez Poklukar se je med obiskom v Tržiču na lastne oči prepričal, v kakšni prostorski stiski deluje Zdravstveni dom. Minister, tudi sam zdravnik in pred tem šef UKC LJ in jeseniške bolnišnice, je pozdravil načrte vodsta in občine, ki si močno prizadevata za prizidek. Novih 550m2 bo močno olajšalo delo v že zdavnaj pretesni ustanovi. Ta vse vitalne dejavnosti osnovnega zdravstva opravlja na 2300m2 veliki površini. Epidemija koronavirusa je že tako klavrno stanje še dodatno zaostrila -  s kontejnerji in šotori na dvorišču Zdravstvenega doma.

Težava je financiranje, ki bo težko vsaj 1,5 milijona eurov. Zdravstveni dom tega denarja nima, za občino je to prav tako prevelik zalogaj. Zato so direktor tržiškega ZD-ja dr. Iztok Tomazin, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik in še posebej tržiški župan Borut Sajovic ministra prosili za večjo in aktivno vlogo države oz vlade. Primarno zdravstvo je namreč hrbtenica javnega oz družbenega standarda.

Projekt je sicer že pripravljen, gradbeno dovoljenje je v postopku, zdaj je na vrsti najbolj delikatno - finančna konstrukcija. Gospod Poklukar si je z zanimanjem ogledal vidno pretesne prostore, še posebej urgence, fizioterapije in prostorov za patronažno službo. Denar za prizidek bi po njegovem lahko prišel s pomočjo novega zakona o dolgoročnih investicijah. "Nujno potrebujete ta prostor, odlično ste izkoristili obstoječe pogoje. Razumem, da je to zelo pomemben projekt za Tržič", je minister povedal ob koncu obiska, ki je minil v prijetnem in pozitivno naravnanem duhu.

« nazaj na seznam