Obvestila

Kontakt

OE ZD Tržič
Blejska cesta 10,
4290 Tržič

Telefon: 04 5982 210
Faks: 04 5982 255
E-pošta: tajnistvo@zd-trzic.si

OBVESTILA ZA OBISKOVALCE ZDRAVSTVENEGA DOMA TRŽIČ

16. maj 2020


Spoštovani uporabniki storitev Zdravstvenega doma Tržič!

S sproščanjem ukrepov v povezavi z epidemijo COVID-19 v Sloveniji smo v Zdravstvenem domu Tržič  začeli s postopnim izvajanjem vseh storitev. 

SPLOŠNA NAVODILA

  • Za VSE storitve boste dobili točno uro pregleda, ki se je prosimo držite. Prosimo, da v ZD ne vstopate prej kot 5 minut pred dogovorjenim terminom.
  • Vstop v ZD še vedno poteka izključno preko triažnega mesta na glavnem vhodu, kjer vam bo zdravstveni delavec izmeril telesno temperaturo in vam zastavili nekaj vprašanj o počutju.  
  • V notranjih prostorih zdravstvenega doma je obvezna uporaba zaščitne maske in večkratno razkuževanje rok. V čakalnici držite ustrezno medsebojno razdaljo.
  • V primeru nujnosti spremstva je dovoljen en zdrav spremljevalec.
  • Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate vročino, težko sapo, imate težave z drisko, bruhanjem – PROSIMO ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč  pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.
  • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličite 112.
  • Osebno naročanje na preiskave trenutno ni mogoče (pokličite po telefonu, uporabite e-naročanje, kjer je to omogočeno oz. napotnice oddajte na triažni točki ali jih oddajte v zato namenjene nabiralnike v ZD ali jih pošljite po pošti).

Ambulante družinske medicine  - Za naročanje na pregled (preveze, aplikacija zdravil,…), urejanje administrativnih zadev (bolniški stalež, recepti za zdravila, napotnice,...) ali kakršnekoli druge zdravstvene težave pokličite v času urnika svojega osebnega izbranega zdravnika ali pošljite sporočilo po e-pošti. Še vedno poskušamo večino vaših težav rešiti po telefonu ali preko elektronske pošte.  Pred obiskom zdravnika je zaželeno, da izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (dostopen na spletni strani ZD Tržič).  Izpolnjen vprašalnik prinesite na pregled, lahko pa ga tudi pošljete po e-pošti v izbrano ambulanto.

Referenčne ambulantepričnejo z delom 18.5.2020 – prednostno bodo obravnavani kronični bolniki, o terminu pregleda boste obveščeni po telefonu ali pošti.

Specialistične ambulante pričenjajo z delovanjem  v omejenem obsegu po ustaljenem urniku. Vse, ki ste že naročeni na pregled v specialistične ambulante Zdravstvenega doma Tržič (diabetološka, ortopedska, UZ)  bomo klicali na pregled in vam sporočili datum ter uro pregleda.  Dan pred pregledom vas bo po telefonu poklicala medicinska sestra iz ambulante in preverila zdravstveno stanje glede znakov okužbe z virusom Covid -19 (vprašalnik o zdravstvenem stanju). Naročanje novih pacientov v specialistične ambulante poteka po ustaljenem režimu (napotnice oddajte na triažni točki ali v zato namenjene nabiralnike oz. jih pošljite po pošti).

V ginekološki ambulanti poteka delo po normalnem urniku, tudi  preventivni pregledi. 
Vse pacientke, ki ste bile naročene v mesecu marcu, aprilu in maju in je pregled odpadel, prosimo, da pokličete za nov termin.
 
Zobne ambulante sprejemajo le naročene paciente. V primeru težav se posvetujte s svojim izbranim zobozdravnikom po telefonu, ki vam bo dal nadaljnja navodila. 
 
Šolski dispanzer je ponovno pričel z delom 13.5.2020 – sistematski pregledi in cepljenja otrok – starši otrok boste o terminih obveščeni po telefonu ali pošti.

Laboratorij deluje za odvzeme od ponedeljka do četrtka od 7.00-19.00 ure in v petek od 7.00-13.00 ure. Za odvzem se je potrebno naročiti (običajno datum in uro prejmete že v ambulanti).

Fizioterapevske obravnave se izvajajo v omejenem obsegu in na prilagojen način. Že naročene paciente o datumu in uri obravnave obveščamo po telefonu. Vsi novo naročeni pacienti napotnico za FTH pošljejo po pošti. Prav tako je možem  posvet s fizioterapevtom vsak delovni dan od 7- 13. ure, na telefonsko številko 04 5982243 ali na elektronski naslov: fizioterapija@zd-trzic.si.

RTG slikanje se trenutno izvaja ob ponedeljkih popoldan ter ob sredah in četrtkih dopoldan na podlagi predhodnega naročila.

Patronažna služba izvaja patronažne obiske pacientov na domu, ter patronažne obiske otročnic in novorojenčkov. 

Pričeli smo tudi s cepljenjem proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) za odrasle osebe (nad 15.let). Naročite se lahko izključno na tel.št. 030/704-666 ali po e-pošti: cepljenje@zd-trzic.si


Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost!
« nazaj na seznam